SÄÄNNÖT

 

Yleistä

Speedgolf -tulos on lyöntipelitulos + aika (minuutit ja sekunnit). Esimerkiksi: 80 lyöntiä + 62 min ja 30 sekuntia = 142:30. Speedgolfissa ei käytetä tasoituksia.

Kilpailut pelataan yleensä klubitiiltä.

Speedgolf Par on kentän Par + 54 min, esim. Par 72 + 54 min = 126.

Tulospalveluun käytetään Golf GameBook –sovellusta, johon laitetaan lyönnit ja minuutit (kierroksen jälkeen). Kaikilla pelaajilla tulee olla Golf GameBook –tili luotuna.

Lähdöt

Kilpailuissa lähtöajat ovat n. klo 7.00 – 9.00 välillä riippuen kilpailusta ja pelaajamääristä. Näistä ilmoitetaan kilpailukohtaisesti vielä tarkemmin.

Pelaajat lähtevät juoksemaan arvioidussa nopeusjärjestyksessä (nopeimmat ensiksi) 5 min välein ’yhden pelaajan ryhmissä’ valvojan seuratessa.

Osallistuminen

Pelaajamäärät alustavasti: osakilpailut 20 ja SM-kilpailu 30.

Kilpailijoita suositellaan tuomaan kaveri mukana, joka pääsee aamulenkille (jos golfautoja ei ole riittävästi) tuloksenlaskijaksi ja ajanottajaksi, jos kenttä ei ole saanut koottua tarpeeksi vapaaehtoisia.

Naiset ovat tervetulleita mukaan pelaamaan omassa sarjassa, jos on vähintään kaksi ilmoittautunutta.  Naiset saavat myös pelata miesten sarjassa samoilta lyöntipaikoilta.

Ilmoittautuminen

Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa pelaajan tulee ilmoittaa:

  • Juoksuaika (kilpailuista tai arvioitu) 5, 10 km, puolimaraton tai Cooper-tulos
  • Kotiseura ja golftasoitus
  • Golftuloksia kilpailuista
  • Speedgolf –tuloksia (kenttä, lyöntipelitulos, aika)
  • Syntymävuosi
  • Katso ”Ilmoittautuminen” -sivu

Kilpailumaksu

Kilpailukohtainen, n. 25-50 €.

Palkinnot

  • Kilpailujen kolme parasta saa tavarapalkinnon
  • SM-kilpailussa jaetaan mitalit ja voittajat saavat kiertopalkinnot
    • Sarjat: miehet, naiset ja seniorit

Etiketti

Pelaajan tulee korjata lyönti- ja pallon alastulojäljet sekä haravoida bunkkerit. Jos pelaaja saa edellä olevan kilpailijan kiinni, niin edellä oleva kilpailija on velvollinen päästämään takana olevan pelaajan ohi ilman, että tämän tarvitse odottaa. Valvojien tehtävä on auttaa ohitustilanteissa.

Välineet

Mailoja saa olla enintään 7.
Mailoja tulee kantaa kädessä tai kantobägissä – golfautoa tai kärryjä ei saa käyttää.
Pelaajan saavat käyttää mittauslaitteita mukaan lukien GPS–laitteet.
Kengissä ei saa olla metallipiikkejä.

Pelisäännöt

Putatessa pallo saa osua lipputankoon, mutta pelaajan tulee huolehtia, että pallo putoaa kokonaan maanpinnan alapuolelle (esim. lipputankoa kopauttamalla).

Kadonnut pallo, pelaamattomassa paikassa oleva pallo ja kentän rajojen ulkopuolelle (out-of-bounds) lyöty pallo: normaalien golfsääntöjen lisäksi pelaaja saa pudottaa uuden pallon yhdellä rangaistuslyönnillä linjalle, jolle alkuperäinen pallo lensi ko. paikkaan (ns. line-of-flight relief), mutta ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, kun missä alkuperäinen pallo on. Lisäksi out-of-bounds sääntöön saa soveltaa sivuvesiestesääntöä (kahden mailanmitan droppi).

Muuten kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton julkaisemat Golfin säännöt (voimassa 1. tammikuuta 2019 alkaen).

Muuta

Mailoja tai bägiä ei saa asettaa viheriöille – rangaistus 2 lyöntiä.
Osaa mailoista tai bägiä ei saa jättää esim. 18 tiille tai väylälle – rangaistus 2 lyöntiä.
Pelaajalla ei saa olla caddietä eikä forecaddietä muuta kuin virallinen valvoja – rangaistus diskaus.

 

logorivi.001